Benefits of educational institutions

  1. Transcend geographic barriers :
    • Challenge : Any organization wishes to expand and grow beyond boundaries but due to geographic limitations it loses out on vast businesso pportunities. Several students despite knowing the advantage of association with your institution fail to join due to the distance that cannot be covered on a regular basis.
    • Solution : Solisxum provides a LIVE GROUP INTERACTIVE platform that allows your institution to grow many folds without the constraints of geographic constraints. Any student from any part of the city or country will be able to benefit by taking the live interactive group learning sessions. You can expand your brand name and expertise across the country and globally.
  2. Save Infrastructure Cost :
    • Challenge : In the growth path of any institution infrastructure cost is a very expensive outflow which results in reduction of profitability. Further, maintenance and upkeep of the conventional centers are a regular management hassle consuming precious time and investment for the management.
    • Solution : Solisxum provides a LIVE GROUP INTERACTIVE platform for you to expand and grow with the high investment on infrastructure cost. It allows you to grow digitally at a very economical cost.
  3. Scalable :
    • Challenge : Conventional scalability is only possible by setting up of physical infrastructures which consumes time and investment of the management. Conventional expansion is prone to risks of high losses.
    • Solution : Solisxum provides a LIVE GROUP INTERACTIVE platform which is digitally scalable. Your institution can add as many number of teachers and instructors with a fraction of the cost of conventional expense.
  4. Increase Profit :
    • Challenge : Any business venture would like to reap significant profits but conventional methods are impediments for profitability.
    • Solution : Solisxum provides a LIVE GROUP INTERACTIVE platform that will reduce the cost of running your business whereby you can improve your earning and profitability.
  5. Ease of doing business :
    • Challenge : Conventional infrastructure is not only expensive but it involves local issues of govt laws, rules and regulations of the authorities maintaining security and safety measures. These activities involve lots of time and effort of the management and any deviation and call for penalties and business losses.
    • Solution : Solisxum provides a LIVE GROUP INTERACTIVE platform which is hassle free and it allows the management ease of doing business and expand easily.

Benefits of Schools

  1. Extra Classes for Weak Students :
    • Challenge : Every School wants to support and guide their students to fair well in the exams however there are many children who are weak and need extra sessions to understand the subject. Also there are times when the students during home work get stuck with difficult numerical and mathematical questions.
    • Solution : Solisxum provides a LIVE GROUP INTERACTIVE platform which will enable the school teachers to support their weaker students through evening extra classes. The teachers can use digital writing pads, share videos and presentations as medium of teaching.
  2. Conduct Online Parent Teacher Meeting :
    • Challenge : Today every parent is busy in their work they find difficult to manage their work and meeting the school teachers.
    • Solution : Solisxum provides a LIVE GROUP INTERACTIVE platform which will support the working parents to connect with the teachers from anywhere saving their time and physical hassle.
    • Challenge : The teachers can share the report cards and other documents related to children and apprise the parents on the progress of their wards.
    • Solution : Solisxum provides a LIVE GROUP INTERACTIVE platform loaded with other features like, online video group study, online assignment, online exam, parent portal, recorded session.

Benefits of educational institutions

  1. Expand your expertise beyond geographies :
    • Challenge : Every expert wants to reach out to the world and share her/his expertise. Geographic boundaries, time and physical constrains however makes the reach of the individual expert limited.
    • Solution : Solisxum provides a LIVE GROUP INTERACTIVE platform for experts to expand and share their expertise with the world without any restrictions.
  2. Teach more students/participants at the same time :
    • Challenge : Every expert would like to extract the maximum benefit from every minute by reaching out to maximum number of students / participants in as less time as possible.
    • Solution : Solisxum provides a LIVE GROUP INTERACTIVE platform which allows to reach out to as many number of audience as desired***(Max 200 in single session)
  3. No Infrastructure cost :
    • Challenge : Teaching, training or coaching conventionally need infrastructure which burdens the expert physically consumes his precious time and has the risk of financial loss.
    • Solution : Solisxum provides a LIVE GROUP INTERACTIVE platform which comes at a very nominal cost reducing any threat of heavy financial loss.
  4. Increase your earning :
    • Challenge : Every expert would expect handsome earning in proportion to her/ his efforts.
    • Solution : Solisxum provides a LIVE GROUP INTERACTIVE platform which will help maximize the earning potential with less physical, financial and time investment.
  5. Teach from anywhere :
    • Challenge : Conventional methods have restrictions in case of the expert not physically available the students/participants are deprived of continuity of the sessions
    • Solution : Solisxum provides a platform which enables the expert to travel at free will and yet conduct sessions from any part of the geography having internet connectivity.
  6. Recorded Sessions :
    • Challenge : In case of emergency the students / participants misses the sessions and are left with no choices other than consulting the expert again which consumes the time of the expert.
    • Solution : Solisxum provides a LIVE GROUP INTERACTIVE platform which has the facility to record your sessions and the same can be played back only by the paid student / participant without any risk of being shared online.
  7. Travelling hassle for participants :
    • Challenge : Travelling to conventional sessions is cumbersome, sometimes risky and full of hassle for the student. It consumes time, money and physical effort of the student which demotivates many students who despite knowing the benefit fail to join the sessions.
    • Solution :